Belgravia House

    This scheme involved the partial refurbishment of a large terrace house on a garden square and the demolition and reconstruction of the mews house to the rear with a new basement behind a retained façade.

    The courtyard between the main and mews houses was infilled to create a large terrace and a 4 storey hall containing a stone and steel stair.

    The rebuilt mews house features exposed fair-faced concrete slabs and walls. The concrete uses a recycled material to form the aggregate: ground granulated blast furnace slag, so as to minimise the embodied energy of the construction and also to provide a visually paler concrete than a standard mix.

    The building has an open loop ground source heat pump. The exposed concrete structures provide thermal mass as part of the environmental strategy.

    Client: Private
    Architect: Eric Parry Architects
    Project Value: Undisclosed

    Images 1 & 2 courtesy of Eric Parry Architects

  • 03 © EP
  • 02 © EP
  • 04 © MHA