Marylebone House

    This extension to a Georgian house allowed the original layouts to be restored by decanting bath, shower and utility rooms into a separate structure to the rear of the house, accessed via enlarged openings through the chimney breasts.

    The simple carpentered timber structure is clad in ship-lap boards. Translucent perspex strips were incorporated into the cladding to let in natural light during the day and to act as a multi-storey garden lantern at night.

    Client: Private
    Architect: Henning Stummel Architects
    Project Value: Undisclosed

    Winner: RIBA Regional Award, 2005
    Winner: RIBA Building of the Year, London Region, 2005

    Images 1 & 2 courtesy of Luke Caufield
    Images 3 & 4 courtesy of Nigel Rigden

  • 01 © Luke Caulfied
  • 02 © Luke Caulfied
  • 03 © Nigel Rigden
  • 04 © Nigel Rigden